Opera magazine: “Hij […] heeft nu al […] de kans gekregen om bij Challenge Classics een solo-cd te maken. Steffani verzilvert de kans op artistiek waardige wijze. Hij speelt niet op safe door hits uit het liedrepertoire te kiezen, maar heeft samen met Gerold Huber een origineel en doordacht programma samengesteld rond de kernwoorden slapen en dromen. Het opent klassiek, met Schumanns Liederkreis, en vervolgt met Duitstalig werk van Grieg en Berg. Daartussen Zweedse liederen van Sibelius, een rariteit in liedrecitals. Wat een durf om zulk repertoire en zo’n taal op je eerste cd te zetten!

[…]

En verhalen kan Steffani. Met een klinkende, zeer geprononceerde Duitse dictie wekt hij Schumanns liederen tot leven. ‘Warte, warte, wilder Schiffmann’ is meeslepend. Steffani zingt betrokken, met veel overgave, maar tegelijk met respect voor de grenzen van kunstige, verzorgde liedzang.

Grieg klinkt expressiever en extraverter dan Schumann. ‘Zum Rosenzeit’, op een tekst van Goethe, is heel dramatisch, onderbouwd met fantastische harmonieën in de piano. Gerold Huber bewijst dat hij tot de besten behoort. Simpelweg perfectie, zijn begeleiding.”

Lees meer